fbpx
 

Udbytte aktier

Udbytte aktier

Udbytte aktier kan give investorer en forudsigelig indkomst såvel som langsigtet vækstpotentiale. Imidlertid er ikke alle udbyttebeholdninger store investeringer, og mange investorer er ikke sikre på, hvordan de skal starte deres søgning.


Udbytte aktie?

Udbytte aktier er virksomheder, der regelmæssigt betaler aktionærerne en del af indtjeningen eller udbytte. Disse betalinger finansieres af overskud, som en virksomhed genererer, men behøver ikke at beholde for at geninvestere i virksomheden. Som en investeringskategori har udbytte aktier også en imponerende track record for at hjælpe folk med at opbygge formue på lang sigt.

For at et selskab skal have succes som udbyttebeholdning, skal det have en stærk og solid forretning, der konsekvent genererer mere overskud, end det har brug for til at køre. Mens den heller ikke har en bedre udnyttelse af disse overskud, såsom geninvestering i virksomheden, end at returnere dem til aktionærerne. Derudover har udbyttebetalende virksomheder også en klart defineret virksomhedspolitik til at betale et udbytte, der er fastlagt af deres bestyrelser.

Nedenfor har vi listet nogle vigtige elementer, som du kan kigge på, for selv at kunne udvælge udbytte aktier:

Når du først har fået et godt greb om, hvordan udbytte fungerer, er der et par nøglekoncepter, der kan hjælpe dig med at finde fremragende udbyttebeholdninger til din portefølje.


Udbetalingsgrad:

En akties udbetalingsgrad er de penge, det betaler pr. Aktie i udbytte divideret med dets indtjening pr. Aktie. Med andre ord fortæller dette dig, hvilken procentdel af indtjeningen en aktie betaler til aktionærerne. En rimelig lav udbetalingsgrad (sige 60% eller mindre) er et godt tegn på, at udbyttet er bæredygtigt.


Historiske stigninger:

Det er et meget godt tegn, når et selskab hæver sit udbytte år efter år, især når det kan fortsætte med at gøre det i recessioner og andre svære økonomiske tider.


Stabil indtægts- og indtjeningsvækst:

Når du leder efter de bedste udbyttebeholdninger, der skal ejes på lang sigt, skal du prioritere stabilitet i de virksomheder, du overvejer. Uberegnelige indtægter (et år op og ned i det næste) og indtjeningen overalt kan være tegn på problemer.


Holdbare konkurrencefordele:

Dette er måske den vigtigste funktion at se efter. En holdbar konkurrencefordel kan findes i flere former, såsom en proprietær teknologi, høje adgangsbarrierer, høje omkostninger til kundeskift eller et stærkt varemærke for blot at nævne nogle få.


Højt udbytte:

Dette er sidst på listen af en grund. Et højt udbytte er åbenlyst at foretrække frem for et lavere, men kun hvis de øvrige fire kriterier er opfyldt. Et højt udbytte er kun så stærk som den forretning, der understøtter det, så sammenlign udbyttet, når du har sørget for, at virksomheden er sund og udbetalingen er stabil.


Det er nemt at komme igang
1

Åbn konto hos Pillious

Udfyld dine oplysninger på hjemmesiden under login

2

Vælg porteføljen

Vælg den strategi som passer til dig ud fra din tidshorisont

3

Download appen

Her får du adgang til handlerne med køb og salg.