fbpx
 

Small cap aktier

Hvad er small-cap aktier?

Small-cap-bestande er aktier af selskaber med en lille markedskapitalisering (“cap” i “small-cap”). Vi siger, at en aktie er en small-cap-aktie, når den samlede værdi af alle selskabets udestående aktier – hvilket betyder, at aktierne, som alle aktionærer besidder, inklusive selskabets insidere – ligger cirka mellem $ 300 millioner og $ 2 milliarder.


Small-cap virksomheder er ofte unge virksomheder. Der har masser af vækstpotentiale, men også mindre stabilitet end større og mere etablerede virksomheder.

Risikoen kan være større end med store aktier, men afkastet kan også være større. Medmindre du er en meget erfaren investor, er det bedst at undgå aktier med markedskapital under $ 300 millioner.Category

Markeds kapital

Micro-cap selskaber

Mindre end $300 millioner

Small-cap selskaber

$300 millioner til $2 milliarder

Mid-cap selskaber

$2 milliarder til $10 milliarder

Large-cap selskaber

$10 milliarder to $200 milliarder

Mega-cap selskaber

Mere end $200 milliarder


Historisk set har small-cap selskaber siden 2000 overgået mid-cap- og large-cap selskaber over lange perioder med gennemsnitligt. 2% pr. År. Men historien er ofte forskellig over kortere perioder (tænk på 3-5 år eller deromkring), fordi small-cap selskaber har en tendens til at være mere ustabile og volatile end større selskabers aktier med større op- og nedture i deres priser. Over længere perioder ser disse op- og nedture ud til at glatte ud.

Åbn en konto hos Pillious
Det tager kun få minutter, og så er du igang.