fbpx
 

Samfundsansvar

Pillious politik for samfundsansvar FN's 17 verdensmål

Vi vil selv så vidt det er muligt, på en fornuftig og enkel måde forholde os til FN’s 17 Verdensmål, og udvikle vores virksomhed i den ånd.

Vores mål er at optræde ordentligt og investere i velkonsoliderede og velindtjenende virksomheder med et redeligt forretningsgrundlag, der overholder love og regler i de lande, de har aktiviteter i. Endeligt, at virksomhederne forholder sig til deres samfundsansvar.

Vores vision er at anvende FN’s 17 Verdensmål som guidelines i lyset af verdens voksende befolkning og det deraf voksende træk på ressourcer. Særligt guidelines der giver bedre levevilkår for mennesker og forandrer verden i en mere bæredygtig retning. Vi ønsker at øge vores kvalitetsstandarder og være ambassadør for verdensmålene i et tempo, så vi fortsat fremstår troværdige. Vi ser det som en proces, hvor vi lærer undervejs. Selvom vi i global sammenhæng er en mikrovirksomhed, vil vi bidrage med det vi kan.

Vi undgår virksomheder uden retningslinjer for antikorruption og ligestilling af mennesker. Vi søger særligt virksomheder, der har tanke på klima og bæredygtige forretninger for derved at undgå langsigtet overforbrug af ressourcer, der belaster klimaet unødigt.

Virksomheder, der ikke tilstrækkelig tydeligt kommunikerer samfundsansvar, vil vi kontakte for en uddybning. Lever en virksomhed, efter vores opfattelse, ikke op til ordentlighed og samfundsansvar eller ændres adfærden ikke, afhændes investeringen.

Vi solgte eksempelvis i foråret 2018 Facebook-aktien efter dataskandalen om misbrug af personlige oplysninger. Vi er dog tilbage i aktien igen efter de har rettet op på tingene igen. Vi har valgt ikke at investere i direkte skadelige produkter som tobak og våben. 

Samfundsansvar indgår også, når vi køber materialer, digitaliserer og energieffektiviserer etc.

Det er nemt at komme igang
1

Åbn konto hos Pillious

Udfyld dine oplysninger på hjemmesiden under login

2

Vælg porteføljen

Vælg den strategi som passer til dig ud fra din tidshorisont

3

Download appen

Her får du adgang til handlerne med køb og salg.