fbpx
 

Sådan investerer man i indeksfonde

Mads Hansen
Founder Pillious ApS

En indeksfond er en investering, der følger et markedsindeks, der typisk består af aktier eller obligationer. Indeksfonde investerer typisk i alle de komponenter, der er inkluderet i det indeks, de følger, og de har fondsforvaltere, hvis opgave det er at sikre, at indeksfonden performer det samme, som indekset gør.


Du skal derfor vælge et indeks, derefter en fond som du stoler på, kan følge det indeks bedst, og til sidst skal du købe aktier(beviser) i den indeks fond.


Der er hundredevis af forskellige indekser, du kan følge ved hjælp af indeksfonde. Det mest populære indeks er S&P 500-indekset, der inkluderer 500 af de største virksomheder på det amerikanske aktiemarked.


Når du har valgt et indeks, kan du i langt de fleste tilfælde finde mindst en indeksfond, der følger det. For populære indekser som S&P 500 har du mange valg, der alle følger det samme indeks.


Hvis du har mere end én indeksfondsmulighed til dit valgte indeks, vil du stille nogle grundlæggende spørgsmål. For det første, hvilken indeksfond sporer mest indeksenes resultat? For det andet, hvilken indeksfond har de laveste omkostninger? For det tredje, er der nogen begrænsninger eller begrænsninger på en indeksfond, der forhindrer dig i at investere i den? Og til sidst har fond udbyderen andre indeksfonde, som du også er interesseret i at bruge?

Til sidst er der bare tilbage at handle den indeksfond som du har besluttet dig for, hvilket du som regel kan gøre gennem din bank eller din handelsplatform


Det er nemt at komme igang
1

Åbn konto hos Pillious

Udfyld dine oplysninger på hjemmesiden under login

2

Vælg porteføljen

Vælg den strategi som passer til dig ud fra din tidshorisont

3

Download appen

Her får du adgang til handlerne med køb og salg.