fbpx
 

Overvejelse før investering

Grundlæggende om investering

Investering af dine penge er den mest pålidelige måde at skabe velstand over tid. Hvis du er ny i investeringsverdenen, er vi her for at hjælpe dig med at komme i gang. Det er tid til at få dine penge til at arbejde for dig.


Før du lægger dine hårdt tjente penge i en investeringsydelse, er der nogle forhold du skal afklare. 


1. Tidsforbrug

Du skal vurdere hvor meget tid du vil og kan bruge på det. Hvis du har lidt tid og vil bruge din tid på det, kan du selv sidde og handle i form af aktiv investering. Alternativt kan du sætte dine penge i nogle langsigtede papirer, eller få en virksomhed til at forvalte dine midler for dig.

Men vil du selv sidde med det, vil det tage længere. En tommelfingerregel er, at afkastet hænger sammen med den tid du selv bruger på det.


2. Dit budget

Du skal som hovedregel ikke gå ud og investere midler, du skal bruge indenfor den nærmeste fremtid. Der skal være et rådighedsbeløb, så du ved uventede hændelser ikke nødsaget til at sælge aktier, bolig eller andet som du har investeret i.


Det er også vigtigt, at du overvejer hvor meget du har råd til at tabe. Hvor meget kan du for eksempel lade stå i flere år – i tilfældet af at det hele bryder sammen, og du bliver nødt til at vente?


3. Dine risici

Der er en risiko forbundet med alt investering. Der findes ikke et garanteret afkast, uanset hvordan du vender og drejer det. Du kan købe forholdsvis sikre obligationer eller ejendomme og opnå omkring 3% i årligt afkast. Eller du kan investere i aktier, hvor risikoen er større, men afkastet ligeså – i hvert fald på den lange bane. Gennemsnitligt er aktiemarkedet steget med 10% om året.


Er du ung og handler for små beløb, vil du have en tendens til at handle højrisiko-aktier. Er du tværtimod lidt ældre, og investerer for mange penge, vil din risiko ofte være lavere. 


4. Investeringens formål

Det er altid en god idé at give din investering et formål. Er det opsparing til pension? Eller er det penge du skal bruge til en ferie næste sommer? Din tidshorisont har meget at skulle sige, og når du beslutter det, kan du hurtigere finde ud af hvilke strategi, der passer bedst til dig.


Åbn en konto hos Pillious
Det tager kun få minutter, og så er du igang.