fbpx
 

Køb og salg af aktier

Ved køb og salg af aktier er den rigtige timing essentiel. Det er ikke nok at vide, hvilke aktier man skal købe, man skal også finde det rigtige tidspunkt. At købe og sælge aktier på det rigtige tidspunkt er det vi alle stræber efter. Det er naturligvis umuligt altid at købe på bunden og sælge på toppen.

Det næste, man skal se på er markedsretningen. 

Er vi i et opadgående marked (bull marked) Eller et nedadgående marked (bear marked). Bemærk at der er en tredje mulighed, nemlig at aktiemarkedet er inde i en konsoliderings fase, hvilket giver en sidelæns bevægelse i graferne.

75 % af risikoen ved køb og salg af aktier ligger i markedets trend. Det er derfor en rigtig dårlig ide at købe en aktie i et faldende marked.


Når du køber via din bank eller fondshandler her i Danmark, går det automatisk, og du behøver ikke selv at gøre noget. Banker og fondshandlere i Danmark har pligt til at indberette oplysningerne til Skattestyrelsen.


Du skal selv huske at oplyse købet til Skattestyrelsen, hvis det drejer sig om værdipapirer, der er købt i udlandet og placeret i et udenlandsk depot.


Når du sælger aktier og andre værdipapirer, skal du betale skat af gevinsten. Gevinst ved salg af almindelige aktier beskattes som aktieindkomst.


Hvis du har haft tab ved at sælge aktier, kan du trække tabet fra, hvis Skattestyrelsen har fået oplysning om købet.


Skatteværdi af negativ aktieindkomst beregnes med 27 procent af de første 55.300 kr. og 42 % af resten for 2020. For ægtefæller er beløbsgrænsen i alt på 110.600 kr. For 2019 er beløbsgrænsen på 54.000 kr. og for ægtepar på 108.000 kr.


Klar til at gå i gang hos Pillious?
Det tager kun få minutter, og så er du igang.